A-OKULUN TARİHÇESİ

Köyün(Beldenin) kuruluşu 1930 lu yıllara dayanmaktadır.

Ancak köy eğitim-öğretim faaliyetlerine 1949 yılında yapılan ilkokul ile başlamıştır.

Yapılan ilkokul tek derslikli ahşap bir binadan ibaretti.Dağınık yerleşime sahip olan köye okul açıldıktan sonra çevre köyler küpdüşen  yavaş hacıköy Saitlerden öğrenciler gelmeye başlamış 1940-1950 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan okula 13 öğrenci kayıt olmuştur. Okulun ilk öğretmeni Ahmet SERDAR idi.

1949 yılında yapılan bu ahşap bina daha sonra yıkılarak yerine iki derslikli yeni bir bina yapılmıştır.(1972)

Aslancami 1973 yılında  orta okuluna kavuşmuştur. Bu yılda devlet köylü işbirliği ile 3 derslikli 1 müdür odasından oluşan bina yapıldı.1973-1974 eğitim –öğretim yılında eğitime başladı.İlk yıl kayıtlı öğrenci sayısı 38 idi. Okulun o zaman ki adı Aslancami-Eskiköy orta okuluydu .1991 yılında alınan kararla  ortaokul ile ilkokul birleşerek Aslancami İlköğretim Okulu adını aldı